Waarom zou je meubels op maat laten maken?

Waarom zou je meubels op maat laten maken?

mei 19, 2021 0 Door kickingshirts

Je kunt natuurlijk kant-en-klare meubels kopen in alle mogelijke interieurwinkels, maar meubels op maat laten maken is ook een optie. Dit is weliswaar wat duurder, maar dan heb je wel iets unieks. Meubels op maat passen bijvoorbeeld precies in dat ene nisje waar je een kast voor nodig hebt, of ze zijn bekleed met een stof die je zelf hebt uitgekozen. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom meubels op maat laten maken een goede optie is, maar de belangrijkste is dat je dan iets heel unieks hebt. Een kast op maat bijvoorbeeld, kan volledig ingedeeld worden zoals jij zelf wilt. Je kunt zelf kiezen waar je de vakken wilt hebben, of je lades, deurtjes of uitschuifbare elementen, etc.

Een kast op maat voor in dat ene hoekje

Iedereen heeft wel een hoekje in huis waar ze maar moeilijk een kast voor kunnen vinden. Het is bijvoorbeeld een redelijk smal nisje, of juist een hele brede muur waar standaard kasten te smal voor zijn. Een kast op maat is dan precies wat je nodig hebt voor deze muur. Een meubelmaker kan dit soort kasten voor je maken, precies zoals jij dat wilt. Kies voor een strakke boekenkast met vakken in allerlei verschillende maten, of een stijlvolle kast om je linnengoed in op te bergen. De mogelijkheden zijn echt eindeloos, en je kunt er alle kanten mee op. Je kunt zelfs kiezen welke kleur je wilt. Als je voor hout kiest dan kun je hem natuurlijk zelf verven, maar er zijn ook materialen die van zichzelf een kleur hebben.

Een kast in een opvallende kleur

Het allerleukste aan een kast op maat is natuurlijk als je deze in een hele opvallende kleur laat maken. Op die manier weet je zeker dat je een super unieke kast hebt, en dat iedereen direct ziet dat deze niet uit een standaard interieurwinkel komt. Want dat is doorgaans het doel van zo’n trendy kast op maat, toch?